rozsdamentes-korla
A korlát alapját a komplett kész oszlopok képezik. A csomag állítható fogódzó tartót, rácstartót (vagy üvegtartót), rozsdamentes acél csövet, és a befogó rozettát letakaró, alsó takaró rozettát tartalmaz. Az ily módon összeállított oszlop a pihenő lemezbe kerül rögzítésre két darab, 10 mm-es átmérőjű menetes rúd és vegyi rögzítőanyag segítségével. Az oszlopot ráhelyezzük a rögzített menetes rudakra és anyacsavarokkal rögzítjük.
A fogódzónak az oszlophoz történő rögzítéséhez a fogódzóba 5 mm-es átmérőjű menetet kell fúrni, menetfúró segítségével. Minden egyes oszlopra két menetet kell fúrni. Ha a menetfúrás elkészült, a fogódzót csavarok segítségével összekötjük az oszloppal. A fogódzó végére rátoljuk a végelemet és kalapáccsal óvatosan ráütjük. A rácsrudak felszerelése valamelyest könnyebb. A rudakat átvezetjük a tartókon és imbusz kulccsal meghúzzuk a tartók alsó részén található kis rögzítőelemeket. A rudak végére, a fogódzóhoz hasonlóan, véglezáró elemeket rögzítünk. Az egyszerű rozsdamentes korlát ezzel elkészült.
Természetesen, minden elemes építési rendszer egyedi, és az ilyen típusú korlátokhoz még számos további alkotóelem is rendelkezésre áll, pl. átmenetek, könyök elemek, tartók, rögzítők, fogódzók. Az összes alkotórészt megtalálja a rozsdamentes korlátelemek szekcióban.
Amennyiben gondot okoz a tájékozódás a nagy mennyiségű alkotórészek között, javasoljuk, hogy tekintse meg a rozsdamentes korlátok, fogódzók, lépcsők, szekciót, amely elemes szetteket tartalmaz konkrét korláthosszakhoz. A szettek tartalmazzák a szereléshez szükséges összes alkotórészt.
Kétségek felmerülése esetén vagy különleges megoldást igénylő eseteknél forduljon bizalommal szakembereinkhez e-mailben, telefonos úton vagy a képernyő jobb alsó sarkában lévő live chat útján.

Néhány tanács elemes korlátrendszer vásárlása előtt

A rozsdamentes korlátok több kategóriába sorolhatók:

kör alakú korlátok - a legelterjedtebb rendszerek 42,2x2mm csövekből készülnek, a kínálatban azonban a 33,7x2 mm-es vagy 48,3x2 mm-es csőméretek is szerepelnek. Az összes termékünk csiszolt vagy fényezett felülettel készül.
zártszelvényes (JAKL) - négyzet profilú korlátok, 40x40x2 mm
sodronyos - a korlát kitöltése feszített rozsdamentes sodronyhuzalból készül
rudas – a korlát kitöltése vékony, vízszintesen elhelyezett rudakból készül
üveg korlát – a korlát kitöltése üvegtáblákból készül

Az összes rendszerünket megtekintheti a rozsdamentes korlátok, fogódzók, lépcsők szekcióban.
A korlátmagasságot biztonsági szabvány írja elő. A föld szintjétől 3 m magasságig elhelyezett korlátok esetében elegendő a 90 cm-es korlátmagasság (a fogódzóval együtt mérve), míg a föld szintjétől mért 3 m-től 12 m-es magasságig elhelyezett korlátok esetében a korlátmagasságnak 100 cm-nek kell lennie.
Az oszlopokat a rögzítés helye szerint felső és alsó rögzítésű oszlopokra osztjuk. Ügyeljen a korlát elhelyezésének a helyére - kínálatunkban ugyanis szerepelnek sík felületre szánt korlátoszlopok (VR, BR típusok), és lépcsőre szánt, kissé magasabb oszlopok rozsdamentes lépcsőkorlátokhoz (VS, BS típusok).

Az általunk kínált termékek AISI304 és AISI316 rozsdamentes acélból készültek. Míg a hagyományos beltéri vagy kültéri korlátok szereléséhez mindkét típusú rozsdamentes acél anyag megfelelő, extrém feltételeknek (savas esők hatása, sós környezet, tenger melletti térségek) kitett korlátok esetén  javasolt az AISI316 minőségű acél használata.

rozsdamentes oszlop